Gotować smacznie, szybko i zdrowo…? Czemu nie! Taka właśnie jest prywatna kuchnia Ewy Wachowicz. Czerpiąc z polskich tradycji kulinarnych, które zgrabnie łączy z najnowszymi trendami, tworzy smakowite potrawy, niewymagające spędzania wielu godzin w kuchni.
Zupa z dyni, indyk z bakaliami i rozmarynem, a na deser murzynek z kardamonem? Brzmi apetycznie i kusząco… Taki zestaw idealnie nadaje się nie tylko na domowy obiad, ale także na spotkanie ze znajomymi, czy zjazdy rodzinne. Potrzebujesz przepisu na domowy majonez albo sos pesto? Nic prostszego. Korzystając ze sprawdzonych receptur Ewy przygotujesz je bez problemu.Ewa Wachowicz pasjonuje się kuchnią od dawna. Już jako mała dziewczynka zbierała przepisy rodzinne i zapisywała je w pożółkłych już dzisiaj zeszytach. Z licznych podróży po świecie przywoziła kolejne receptury. To z nich właśnie, przez lata skrupulatnie gromadzonych, powstały jej książki z przepisami, którymi podbiła serce niejednego smakosza.
Swoją pasją dzieli się także z telewidzami. W autorskim programie „Ewa Gotuje”, kręconym we wnętrzach jej krakowskiego mieszkania, Ewa pokazuje jak z prostych składników wyczarować apetyczne, a jednocześnie nieskomplikowane potrawy. Czym zachwycić podniebienia rodziny i gości to nie jedyny aspekt programu. Przygotowując posiłek warto też pamiętać o jego eleganckiej oprawie. Ewa Wachowicz dzieli się z widzami wiedzą z zakresu dekorowania stołu, np. jak dobrać dodatki do zastawy, w jaki sposób ułożyć sztućce, itp. Prowadząca zaprosi także widzów na kulinarną wycieczkę po Krakowie: pokaże swoje ulubione delikatesy, zabierze na zakupy na Starym Kleparzu w Krakowie oraz oprowadzi po targu staroci i żydowskim Placu Nowym na Kazimierzu.
Program „Ewa Gotuje” jest emitowany na Polsat Food Network codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach: 9.00, 17.00 i 22.00.
Link do strony artykułu: https://blog.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/kuchnia-ewy-wachowicz-1